5 spannende safarireizen

Onvergetelijke momenten voor natuur- en dierenliefhebbers

Safari is zo veel meer dan alleen maar exotische dieren spotten. Zo geniet je tijdens een rondreis ook van de overweldigende natuur, ontdek je minder bekende plaatsen en leer je spannende culturen kennen. Lijkt een safarireis geen spek voor je bek, stel dan zelf je pakket samen. Je bent beslist goedkoper af.
De laatste jaren zijn safarireizen steeds populairder geworden. Niet alleen is het maken van zo’n reis een aangename manier om te ontspannen, je kunt ook heel wat bijleren, ontdekken en beleven. Bovendien kom je op plaatsen die je anders nooit zou bezoeken.

Safari wordt vaak geassocieerd met een duur prijskaartje, maar een rondreis door een wildreservaat hoeft je echt geen rib uit je lijf te kosten. Overnachting vind je er in alle prijsklassen: van een eenvoudige tent tot een luxe bungalow met eigen zwembad en gids. Om de kosten van een safari tot een minimum te beperken, kun je je reis het best zelf organiseren en bij een lokale organisator je safaritocht boeken.

Hier beschrijven wij kort 5 spannende safaribestemmingen.

Kenia en Tanzania

Voor het grote wild van de Afrikaanse savanne moet je in Kenia of Tanzania zijn. Hier vind je de wildrijkste parken van het continent, m.n. het Serengeti National Park en het Masai Mara-reservaat. Jaarlijks migreren er in april en oktober zo’n anderhalf miljoen graseters op zoek naar groenere weidegronden. Een weekje safari combineer je in Kenia en Tanzania gemakkelijk met enkele dagen ontspanning op de prachtige stranden van het exotische eiland Zanzibar.

Zo kom je er: Het beste vlieg je naar Nairobi (Kenia) of naar Arusha (Tanzania).

Botswana

Het gevarieerde landschap van Botswana, gedomineerd door de uitgestrekte Kalahari woestijn en ‘s werelds grootste binnenlandse delta Okavango, vormt het fantastische decor voor een onvergetelijke safarireis. In het noorden van het land bezoek je bij voorkeur het Chobe National Park, dat vooral bekend is vanwege zijn grote olifantenkudden, en het Moremi Wildlife Reserve in hartje Okavango Delta, waar je op safari gaat in een mokoro (uitgeholde boomstam). In het zuiden van Botswana staat het grensoverschrijdende Kgalagadi Transfrontier Park garant voor een ongeëvenaarde bushbeleving.

Zo kom je er: Voor een bezoek aan de noordelijk gelegen parken kun je het best naar Maun vliegen. Je vliegt naar Gaborone als je het Kgalagadi Transfrontier Park wilt bezoeken.

Zuid-Afrika

In Zuid-Afrika kun je op safari in het wereldberoemde Krüger National Park, gesitueerd in het noordoosten van het land, op de grens met Zimbabwe en Mozambique. Verder bieden tal van kleinere wildparken rond Kaap de Goede Hoop en langs de Garden Route uitstekende mogelijkheden voor een spannende safarireis. Net als in Kenia en Tanzania kun je ook hier je safaritocht gemakkelijk combineren met enkele dagen aan het strand.

Zo kom je er: Vlieg naar Johannesburg of Kaapstad.

India

Afrika wordt geassocieerd met de ‘Big Five’, India staat dan weer bekend om zijn tijgers. Een tijgersafari maak je bij voorkeur in het populaire Kanha National Park, waar de kans op het spotten van een tijger het grootst is. Naast tijgers komen hier ook olifanten, antilopen, apen, luipaarden, pythons en jakhalzen in groten getale voor. Interessant weetje is dat Kanha het decor vormde voor Kiplings Jungle Book.

Zo kom je er: De dichtstbijzijnde luchthaven is Nagpur, maar je vindt gemakkelijker betaalbare tickets als je naar Bombay of Delhi vliegt.

Spitsbergen

Wil je eens een ijsbeer in zijn natuurlijke omgeving zien, dan is Spitsbergen ‘the place to be’. Op en rond deze eilandengroep in de Noordelijke IJszee leven ca. 5000 witte ijsberen. Bovendien kun je er andere interessante arctische diersoorten spotten zoals rendieren, poolvossen, zeehonden, walrussen en walvissen.

Zo kom je er: Vlieg naar Longyearbyen.