6 buitengewoon hippe hotels

Overnacht in een leeuwenkooi of in een doodskist in de Berlijnse Propeller Island City Lodge of doe het iets rustiger aan in de vuurtoren Molja in de Noorse haven van Ålesund. Buitengewone hotels vind je in alle geuren en kleuren, van anders tot uiterst bizar. Hier lees je over zes bijzondere hotels overal ter wereld.

Overnachten in een Hobbit-huis

Hobbit Underground Motel, Otorohanga, Nieuw-Zeeland
Een bezoek aan Nieuw-Zeeland staat uiteraard hoog boven aan het verlanglijstje van alle ‘The Lord of the Rings’-fanaten. In Otorohanga op het Noordeiland kun je als een Hobbit overnachten in het kleine ondergrondse motel met ronde ramen en deuren. Woodlyn Park, waar het motel ligt, biedt ook andere bizarre overnachtingsmogelijkheden, zoals een vliegtuig uit de jaren ’50 of een trein.

Ontspannen in het regenwoud

Daintree Eco Lodge, Cairns, Australië
Met zijn 15 verborgen huisjes midden in het regenwoud en een uitstekend kuuroord is dit een uitgelezen plek om tot rust te komen. Voor wie trouwplannen heeft, biedt Daintree Eco Lodge ook meerdere huwelijksreispakketten aan. Bovendien leent de omgeving van Noord-Queensland zich uitstekend voor wie de Aboriginal cultuur wil ervaren of zich aan een uitstapje in het regenwoud wil wagen.

Een snufje Beatles-mania

Hard Days Night Hotel, Liverpool, Engeland
Het hotel dat ongeveer een jaar geleden werd geopend, herbergt 110 speciaal ontworpen kamers in Beatles-stijl. Op de muren prijken kunstwerken uit de welbekende Shannon Collection en het hotel ligt op een steenworp afstand van de Cavern Club waar de Beatles vaak optraden. Als je écht de Beatles-sfeer wilt opsnuiven, moet je beslist de Lennon- of de Mc Cartney-suite boeken. De Lennon-suite heeft een mooie, lichte inrichting en een witte vleugel als slagroom op de taart. De Mc Cartney-suite is kleurrijker ingericht en er hangt een speciaal ontworpen wandtapijt met krantenknipsels over Paul zelf.

Slapen in een leeuwenkooi of in een doodskist in Berlijn

Propeller Island City Lodge, Berlijn, Duitsland
Dit hotel met zijn 30 kamers wil liever als een kunsttentoonstelling worden beschouwd dan wel als een gewoon hotel. Elke kamer is uniek en werd ingericht door de Duitse kunstenaar Lars Stroschen. Kies één van de bizarre kamers en slaap in een leeuwenkooi of trek het deksel van de doodskist boven je dicht. Lijkt dit je wat al te kras, dan kun je opteren voor de kamer waar alles ondersteboven staat – met meubels die aan het plafond hangen – of voor de diamantvormige spiegelkamer.

Ontwaken met de zee aan je zij

Molja Lighthouse, Ålesund, Noorwegen
De vuurtoren die meer dan honderd jaar lang de toegangsweg naar Ålesund aangaf, is nu een hotel geworden. Het telt slechts één kamer en hoort tot het nabijgelegen Hotel Brosundet dat overigens 46 kamers herbergt. Kamer 47 heeft een diameter van 3 meter en bestaat uit twee etages. En wat is mooier dan ontwaken met de zee aan je zij?

James Bond voor één nacht

Capsulehotel, Den Haag, Nederland
Dit hotel dat in 2004 als kunstproject van start ging, telt vier ronde oranje reddingscapsules. Met een diameter van 4,25 meter biedt elke capsule overnachting voor max. 3 personen. Waan je voor één nacht James Bond in de luxe uitvoering met zijden slaapzakken, champagne, dvd-speler en alle James Bond-films. Of ga hardcore survival in de minimalistisch ingerichte versie waar je slaapt in hangmatten van gevonden visnetten en schapenvachten.