Als je het strand helemaal voor jezelf wilt

Droom je ervan om op een verlaten strand van de zon te kunnen genieten en deze idylle niet te hoeven te delen met duizenden andere toeristen? Hier geven wij je vijf tips over prachtige stranden waar je niet als ingeblikte sardientjes naast elkaar hoeft te liggen.

Matemwe, Zanzibar, Tanzania

Zanzibar is een eiland voor alle zintuigen: het zand is krijtwit, de Indische Oceaan zorgt voor een verfrissende duik en de geur van kaneel, kardemom en peper vermengt zich met het geluid van de klotsende golven. Het eiland is een échte vakantieparel en tot de meer verlaten stranden hoort o.a. Matemwe Beach in het noordoosten van Zanzibar. Op een steenworp afstand van dit strand ligt wellicht de beste duik- en snorkelplek van Zanzibar – het rif rond het kleine eiland Mnemba. Hier kom je als je rust hoog in het vaandel draagt en ontspanning op het strand boven luxe verkiest.

Whitehaven Beach, Whitsunday Island, Australië

Wil je het échte paradijs ervaren? Dan is het nationale park Whitsunday Islands voor de oostkust van Australië een must. De volledige eilandengroep bestaat uit 74 eilanden die je per boot, watervliegtuig of helikopter kunt bereiken. Op Whitsunday Island vormt het acht kilometer lange strand het idyllische Whitehaven Beach. Hier vind je parelwitte stranden en een prachtig turkooizen zee. En met wat geluk kom je een zeeschildpad tegen.

Gili Trawangan, Indonesië

De Indonesische eilandengroep Gili Islands ligt voor de noordoostelijke kust van Lombok, op ongeveer twee en een half uur per boot van Bali. Gili Trawangan, het grootste van de Gili-eilanden, is nog steeds relatief ongerept. Hier vind je bijvoorbeeld geen motorrijtuigen. Iedereen verplaatst zich te voet, per fiets of met paard en kar. Het strand strekt er zich uit over het halve eiland en op bepaalde plaatsen loopt het erg steil naar beneden af, de diepblauwe zee in. Hier kun je op de golven liggen deinen of snorkelen tussen de talloze kleurrijke vissen die zich in het ondiepe kustwater thuis voelen.

Datai, Langkawi, Maleisië

Langkawi is een eilandengroep voor de noordwestelijke kust van Maleisië nabij Thailand. Het grootste eiland van Langkawi, Pulau Langkawi (Langkawi Island), is de hoofdplaats van de eilandengroep en een internationaal tolvrije zone. Het rustige en prachtige Datai Beach, met op de achtergrond het tropisch regenwoud, in het noordwesten van het eiland hoort tot de meest exclusieve stranden van Langkawi. Hier vind je superluxueuze resorts als Datai en Andaman Resort.

Porto de Galinhas, Brazilië

Aan de noordoostelijke kust van Brazilië ligt Porto de Galinhas, een idyllisch dorpje dat prat kan gaan op zijn titel van het beste Braziliaanse strand. Niet minder dan zesmaal werd het als eerste verkozen door het Braziliaanse reismagazine ‘Viagem e Turismo’.
Bij Porto is het strand op bepaalde plaatsen zo smal dat het bij vloed helemaal verdwijnt. Een wandeling van enkele minuten in welke richting dan ook brengt je naar zowel bredere als meer afgelegen delen van het strand. Een van de bezienswaardigheden waar Porto het meest om bekendstaat, zijn de bij vloed natuurlijk gevormde pools, die je met kleine zeilbootjes kunt bereiken en waar 20-30 personen kunnen baden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *