Duitsland – Veel meer dan bier, worst en hoempa-pa-muziek

Een vakantie dicht bij huis – gemakkelijk en goedkoop!

Wie Duitsland zegt, denkt ongetwijfeld aan heerlijk schuimend bier, dampende ‘Sauerkraut mit Bratwurst’ en gezellige Duitse hoempa-pa-muziek. Ons buurland heeft echter heel wat meer te bieden. Hier geven wij een kort overzicht van de evenementen in 5 Duitse steden die je binnen een reistijd van ongeveer acht uur vanaf Amsterdam kunt bereiken.

Berlijn, de stad die nooit slaapt

De hippe hoofdstad van Duitsland hoeft eigenlijk geen verdere uitleg. Berlijn bruist dag en nacht van de activiteit. Hier is er écht voor elk wat wils, of je nu een cultuurfreak bent, een gastronomieliefhebber of een shoppingfanaat. Een absolute must is de fototentoonstelling bij Checkpoint Charlie.
Afstand: 662 km
Reistijd: ongeveer 6 uur en 25 minuten

Hamburg, de metropool van Duitsland

Hamburg is de op één na grootste stad van Duitsland en de belangrijkste havenstad van het land. Je wordt er beslist aangenaam verrast door de rijke cultuur en het bruisende nachtleven. Het uitgaansleven concentreert zich voornamelijk rond de wijk Sint Pauli in het Hafendistrict en de bars en discotheken hebben er geen sluitingsuur.
Afstand: 466 km
Reistijd: ongeveer 4 uur en 34 minuten

Frankfurt am Main, het financiële hart van Duitsland

De multiculturele metropool Frankfurt am Main is niet alleen het voornaamste financiële centrum van Duitsland, maar staat ook bekend als beurzenstad, vooral door de jaarlijks gehouden Frankfurter boekenbeurs. Het moderne stadsbeeld van Frankfurt wordt gedomineerd door hoge wolkenkrabbers, waaraan de stad ook zijn bijnaam ‘Mainhatten’ te danken heeft. Breng een bezoek aan het historische centrum, aan het stadsdeel Alt-Sachsenhausen, een schilderachtige wijk met talrijke cafés, restaurants en andere uitgaansgelegenheden, en mis de Museumsufer met zijn twintig musea niet.
Afstand: 440 km
Reistijd: ongeveer 4 uur en 19 minuten

München, meer dan alleen hoempa-pa-muziek?

De stad is wereldberoemd voor zijn ‘Oktoberfest’, dat al sinds 1810 wordt georganiseerd en daarmee het grootste en oudste bierfeest ter wereld is. Maar ook tijdens de andere maanden van het jaar is München beslist een bezoek waard. Wil je genieten van bier, lederhosen en hoempa-pa-muziek, ga dan zeker langs bij het Hofbräuhaus, een van de beroemdste bierhuizen ter wereld, waar al meer dan 350 jaar lang bier wordt geschonken.
Afstand: 823 km
Reistijd: ongeveer 7 uur en 53 minuten

Düsseldorf, het mekka voor de shoppers

Deze stad, gelegen aan de rechteroever van de Rijn, is vooral bekend bij de shoppingfanaten. Hier worden veel modebeurzen gehouden waardoor heel wat designerwinkels het daglicht hebben gezien. Breng een bezoek aan de wijk Medienhafen met zijn moderne architectuur en zijn 234 meter hoge Rheinturm vanwaar je een prachtig uitzicht hebt over de stad. Ga lekker kuieren langs de Rheinuferpromenade en geniet daarna van een heerlijk avondje uit in een van de vele cafés en restaurants in de Altstadt.
Afstand: 227 km
Reistijd: ongeveer 2 uur en 23 minuten