Hier kun je ook lekker skiën

3 wintersportparadijzen in Zuid- en Oost-Europa

Niet alleen de Alpen bieden uitstekende wintersportmogelijkheden. Ook in de Pyreneeën, het Reuzengebergte en het Tatragebergte kun je terecht voor een geslaagde skivakantie.
Zuid- en Oost-Europa zijn misschien geen vanzelfsprekende bestemmingen voor een wintersportvakantie. Toch kun je ook hier lekker skiën, vaak tegen veel aantrekkelijkere prijzen. Wij nemen drie minder populaire, maar toch goed uitgeruste skigebieden onder de loep in respectievelijk de Pyreneeën, het Reuzengebergte en het Tatragebergte.

Grandvalira – Pyreneeën, Andorra

Midden in de Pyreneeën, in het op een na hoogste bergstaatje van Europa, ligt het zon- en sneeuwzekere skigebied Grandvalira, dat zich uitstrekt over zes Andorrese dorpjes, met name Canillo, El Tarter, Encamp, Grau Roig, Pas de la Casa en Soldeu. Op de ruim 190 km aan pistes, uitgerust met supermoderne liftinstallaties, vindt vooral de gemiddelde skiër zijn gading. Liefhebbers van après-ski verblijven bij voorkeur in Pas de la Casa met zijn uitgebreide aanbod aan bars en discotheken, zoals de ‘Underground’, ‘Kyu’ en ‘Pas 83’.

Meer info: www.grandvalira.com

Špindlerův Mlýn – Reuzengebergte, Tsjechië

Ongeveer 140 km ten noorden van de Tsjechische hoofdstad Praag ligt midden in het Reuzengebergte ’s lands populairste skioord, Špindlerův Mlýn. In de twee skigebieden, Medvedin en Svaty Petr, met ruim 25 km aan pistes komen vooral beginners en licht gevorderden aan hun trekken. Een levendige en betaalbare après-ski vinden de feestneuzen onder andere in de discotheken ‘Silver Rock Music Bar’ en ‘Dolska Felicity Fun’. De rustigere zielen kunnen lekker genieten van regionale specialiteiten in een van de vele gezellige restaurants in het oude stadscentrum van de ‘Parel van het Reuzengebergte’.

Meer info: www.spindleruv-mlyn.com

Zakopane – Tatragebergte, Polen

Helemaal in het zuiden van Polen, aan de voet van het Tatragebergte, ligt het Poolse wintersportgebied bij uitstek, Zakopane. Het skigebied strekt zich uit over 6 verschillende deelgebieden, met name Harenda, Gubałówka, Szymoszkowa Polana, Nosal, Koziniec & Antałówka en het bekendste en meest aantrekkelijke gebied, Kasprowy Wierch, met zijn 13 km aan gevarieerde pistes. Hier vindt elk type skiër zijn gading. Zakopane telt heel wat gezellige bars en discotheken zoals ‘U-boot Zakopane’ (Belvedere Hotel), ‘Prestige’ en ‘Va Va Voum’. Een leuke en goedkope après-ski in de Poolse ‘hoofdstad van de wintersport’ is dan ook gegarandeerd.

Meer info: www.promocja.zakopane.pl