Italië voor beginners

Geniet van de lentezon in Rome

Maak nu een weekendtrip naar Zuid-Europa en geniet van de warme lentezon op de prachtige pleinen van Rome. Voor onze reizigers die voor het eerst naar de Eeuwige Stad reizen, noemen wij drie niet te missen bezienswaardigheden. Rome kan prat gaan op een rijk verleden, een interessante cultuur en een schitterende architectuur. De Spaanse Trappen, de Trevi-fontein en het Colosseum zijn absolute musts tijdens je eerste bezoek aan het openluchtmuseum Rome.

1. De Spaanse Trappen

De Spaanse Trappen, gebouwd tussen 1723 en 1726, bevinden zich op het zonovergoten Piazza di Spagna en is een mooi voorbeeld van het Italiaanse rococo. Op het plein zelf vind je de prachtige Fontana della Barcaccia. Boven aan de trap, op de Pincioheuvel, torent de kerk Trinità dei Monti, gebouwd in opdracht van de Franse koning Lodewijk XII. In de lente worden de trappen versierd met ontelbare bloemen en is het heerlijk vertoeven in de warme Italiaanse zon. In de omgeving van de Spaanse Trappen vind je ook talloze winkeltjes en restaurantjes.

2. De Trevi-fontein

De indrukwekkende Trevi-fontein aan de Piazza di Trevi is de bekendste en met zijn afmetingen van 22 bij 26 meter ook de grootste fontein in Rome. Dit laat-barokke bouwwerk uit de 18e eeuw stelt de zeegod Neptunus voor die op zijn schelpvormige strijdwagen door gevleugelde paarden naar de oceaan wordt getrokken. De legende wil dat je ooit naar de stad zult terugkeren als je er achterwaarts over je linkerschouder twee muntjes in gooit.

3. Het Colosseum

Als je voor het eerst in Rome bent, moet je beslist een bezoek brengen aan het Colosseum. Het grote amfitheater, gebouwd in de 1e eeuw na Christus, is een van de zeven wereldwonderen en daarmee een van de bekendste stukjes architectuur ter wereld. Hier vonden spelen en spektakels als wagenrennen, gladiatorengevechten en dierengevechten plaats. Niet minder dan 9.000 dieren en 2.000 mensen vonden er tijdens de inwijdingsplechtigheden de dood. Het Colosseum bood plaats aan maar liefst 50.000 toeschouwers.
Rome – mekka voor de gastronomieliefhebber
In Rome valt er heel wat te zien en te beleven. Vergeet echter niet te genieten van wat Italië misschien nog wel het meest kenmerkt – het ongelooflijk lekkere eten! Wissel sightseeing af met een overheerlijke Italiaanse ‘gelatto’ (ijsje) of een Italiaanse Illy-espresso op een zonovergoten terrasje en ga ’s avonds uitgebreid tafelen in een van de talloze gezellige restaurants.

Weetjes

Aantal inwoners binnen de stadsgrenzen: 2,6 miljoen
Vliegtijd vanuit Amsterdam: ca. 2,5 uur