Mauritius – Luxe voor elk budget

Ervaar witte stranden, lagunen, koralen en spannende creoolse cultuur. Mauritius ligt ca. 800 km ten oosten van Madagascar. Het eiland is de laatste jaren een trendy winterbestemming geworden en biedt verblijfsmogelijkheden in alle prijsklassen aan. Hierdoor is Mauritius populair bij zowel gepensioneerden als jonge backpackers.

Paradijs voor een laag budget

Hier kun je zelfs met een laag budget het echte paradijs ervaren. Een flat of huisje huren buiten de grote toeristische gebieden kan écht goedkoop zijn. Tegelijkertijd kun je proeven van de fantastische creoolse mengcultuur op Mauritius.
Voor een bescheiden bedrag kun je een flat huren in bijvoorbeeld Mont Choisy of Péreybère in het noorden van het eiland. De creoolse keuken staat bekend voor zijn geslaagde mix van Aziatische, Afrikaanse en Europese tradities. Uit eten gaan in de inheemse restaurants, die ook door de plaatselijke bevolking worden bezocht, is een niet te missen ervaring voor zowel je smaakpapillen als je portefeuille.
Denk je aan een luxevakantie op Mauritius, dan bieden de talloze hotels en resorts ‘blotevoetenluxe’ en een heerlijk ontspannen sfeer aan.

Zonnen en zwemmen

Op Mauritius vind je witte zandstranden en blauwe lagunen met schitterende koraalriffen. Op bepaalde plaatsen kan een deel van het strand voorbehouden zijn voor gasten van luxeresorts, maar er zijn meer dan voldoende openbare stranden waar zowel toeristen als lokale inwoners kunnen zonnen, zwemmen en barbecueën.

Laat de kans om te diepzeevissen op Mauritius zeker niet voorbijgaan. In de gunstige zeestromingen rond het eiland gedijen roofvissen als marlijn, wahoo en tonijn. Met wat geluk ligt er ’s avonds een stukje van deze lekkernijen op je bord.