Op zoek naar de beste stranden van Lanzarote

Zwart lavazand, goudgele stranden, turkooizen lagunen of kleine baaien? Of je nu wil zwemmen, snorkelen of surfen, op Lanzarote vind je beslist het strand van je gading. Lanzarote wordt ‘het eiland met de honderd stranden’ genoemd en velen zijn dan ook van mening dat je er de mooiste stranden van de Canarische Eilanden vindt. Hier ligt zonder twijfel het strand van je gading.
In 1730 lieten de natuurkrachten zich op Lanzarote gelden. Zes jaar lang werd het eiland geteisterd door vulkaanuitbarstingen. Eenvierde van de totale oppervlakte werd onder de lava bedolven en het landschap kreeg de vorm die het vandaag heeft. Nu zijn de prachtige zwarte lavazandstranden een van de belangrijkste kenmerken van Lanzarote. Grote verscheidenheid aan stranden – voor elk wat wils!

Zwarte lava

Het mooie Janubio strand is gelegen in het zuidwesten van het eiland. De zwarte kleine ronde steentjes geven het zand een zacht en aangenaam gevoel. Bovendien sleur je na een dagje op het strand geen kilo’s zand mee het hotel in. De steentjes houden ook vocht vast waardoor het eiland erg vruchtbaar is.

Surfstranden

Het bekende surfstrand Playa de Famara bevindt zich in het noorden van het eiland en behoort tot de beste stranden van de Canarische Eilanden voor wind-, golf- en kitesurfen. Andere uitstekende surfstranden zijn La Santa ten westen van Famara en het strand bij Arrieta in het noordwesten van het eiland.

Turkooizen lagunen

In het noorden van Lanzarote ligt het kleine vissersdorpje Orzola. Net buiten het dorp ligt een heerlijke turkooizen lagune met goudgeel zand. Het strand in Orzola is door de plaatselijke krant ‘20 Minutos’ onlangs verkozen tot een van de tien beste Spaanse stranden.

Witte en goudgele zandstranden

In Haria in de buurt van Orzola vind je ook de krijtwitte Caleton Blanco stranden, gelegen tussen de zwarte lavaklippen.
Meer naar het zuiden toe ligt Puerto del Carmen, de bekendste badplaats van Lanzarote. Het zes kilometer lange strand is een van de mooiste van het eiland. Op de zuidelijke kaap van het eiland, bij Playa Blanca, bevinden zich de zogenaamde Papegaaienstranden (Papagayo stranden). Hier kun je kiezen tussen een eigen kleine baai of stranden met strandbars en cafés.