De mooiste stranden van de Canarische Eilanden

Op de Canarische Eilanden vind je tal van prachtige stranden. Hier laten wij de vijf mooiste vakantieplekjes de revue passeren. Hier moet je heen voor een paradijselijke vakantie in de Spaanse zon.

1. Corralejo, Fuerteventura

Een van de mooiste stranden van de Canarische Eilanden vind je ongetwijfeld in de populaire badplaats Corralejo in het noordoosten van Fuerteventura. Het paradijselijk witte zandstrand met zijn prachtige duinen ligt aan de rand van een natuurreservaat en is ca. 10 kilometer lang.

2. Famara, Lanzarote

Heel wat filmregisseurs hebben inspiratie gevonden op het strand van Famara in het noordwesten van Lanzarote. Het is dan ook een van de meest ongerepte plekjes van het eiland. Je kunt er uitstekend wind- en kitesurfen en ook paragliders komen er uitgebreid aan hun trekken.

3. Playa del Inglés, Gran Canaria

Playa del Inglés is het bekendste en drukste strand op Gran Canaria. Al sinds de jaren 1960 vinden vakantiegangers van alle slag hun weg hiernaartoe: gezinnen met kinderen, koppeltjes op huwelijksreis, groepen jongeren, … Trekpleister van deze badplaats is ontegenzeggelijk de uitgestrekte duinformatie met zand afkomstig van de Sahara.

4. Playa de las Teresitas, Tenerife

Een Caraïbisch gevoel krijg je ongetwijfeld op Playa de las Teresitas. Dit goudgele zandstrand met zijn wuivende palmen ligt in het oude vissersdorpje San Andrés, net buiten de hoofdstad Santa Cruz. Playa de las Teresitas is een populaire plek met uitstekende faciliteiten. Hier vind je ook enkele van de beste visrestaurants van het eiland.

5. Playa del Duque, Tenerife

Wil je baden in luxe, dan moet je naar Playa del Duque aan de Costa Adeje in het zuiden van Tenerife. Een paradijselijk strand met topfaciliteiten, een stijlvolle boulevard met gezellige bars en eersteklas restaurants, luxe hotels en uitgebreide shoppingmogelijkheden zorgen ervoor dat je je in deze chique badplaats geen minuut verveelt.

Naar de Canarische Eilanden?
Bekijk de volgende links voor een last minute vakantie naar één van de mooiste stranden van de Canarische eilanden, wie weet lig jij volgende week al in de zon: