Vier leuke eilanden voor een familievakantie

Menorca
Het eiland Menorca heeft de bijnaam “het buggy eiland”. Dit omdat er zoveel gezinnen met jonge kinderen komen. Het eiland is een stuk rustiger dan de buureilanden Ibiza en Mallorca en er zijn veel gezinsvriendelijke accommodaties te vinden. De strandjes lopen er rustig af en dit is echt een eiland voor een relax vakantie met een baby of peuter. Wil je toch wat actiever doen ga dan snorkelen of bezoek de twee grotere steden Ciutadella en de hoofdstad Mahon. Deze steden hebben een middeleeuws sfeertje, je kunt er lekker slenteren in de oude straatjes en heerlijk uit eten.

Sardinië
Sardinië is het grootste eiland in de Middelandse Zee. Heb je maar een week dan zal je dus moeten kiezen tussen het zuidelijke of het noordelijke deel van het eiland. Sardinië heeft echt geweldige stranden die niet voor niks bijnamen hebben als “klein Tahiti” zo blauwe en helder is het water. Het goede weer en de langzaam aflopende stranden maken Sardinië met kinderen echt een aanrader. Het binnenland is ruig en veel rustiger dan de kust. Hier zijn ook nog heel veel archeologische overblijfselen te vinden en je kunt er mooi wandelen. Sardinië heeft vergeleken bij de andere bestemmingen wel wat minder typische familie-activiteiten al zijn er wel enkele waterparken. Het eiland is ook nog wat minder bekend en behalve in augustus wanneer de Italianen zelf vakantie hebben erg rustig. Daarom is Sardinië ideaal voor gezinnen die er graag zelf op uit trekken met een huurauto.

Malta
Het land Malta bestaat uit het hoofdeiland Malta het buureiland Gozo en enkele kleinere eilandjes. Malta is niet al te groot en je kunt hier dan ook prima een week vakantie vieren met kinderen. Voor oudere kinderen is er een gaaf science museum in de hoofdstad Valetta en het Playmobil Funpark. Ook is er een goed aquarium en zijn er waterparken. Ook op cultureel gebied heeft Malta meer dan genoeg te bieden zo kan je hier enkele van de oudste prehistorische tempels van Europa vinden. Het eiland is wel vrij vol en druk dus en zelf rijden is op dit eiland waar ze links rijden een uitdaging. Er zijn ook weinig goede stranden maar veel familiehotels hebben hele goede zwembaden.

Ibiza
Ibiza is niet alleen populair bij feestvierders maar ook bij gezinnen. Die bezoeken het eiland het hele jaar door en kiezen afhankelijk van hun interesses voor de rustigere kant of juist voor de actie. Ibiza is enorm veelzijdig. Er zijn lange stranden vol faciliteiten, rustige baaitjes met maar een strandtent, hippie markten, schattige steden en natuurlijk heel veel barretjes en restaurantjes. Voor veel ouders die naar Ibiza met kinderen gaan blijft het niet bij een bezoek. Ze komen jaar in jaar terug om te genieten van de Ibiza-vibe.