Bezoek eens een kerstmarkt

Vanaf eind november steekt het fenomeen ‘Kerstmarkt’ weer op en vooral in landen als Duitsland en België wordt dit groots aangepakt. Verschillende touroperators bieden, vaak tegen een zeer gunstig tarief, een busreis naar een leuke stad in één van deze landen aan. Aldaar kun je dan naar hartenlust je kerstinkopen doen. Deze reizen worden voor het gehele gezin georganiseerd, maar en zijn ook veel seniorenreizen. Vaak is de maand november en december op het werk erg druk voor de meeste mensen en veel senioren zijn op dat gebied vaak een stuk flexibeler. Vandaar dat er voor deze doelgroep vaak ook aparte reizen georganiseerd worden.

De gemiddelde prijs voor een bezoek aan een kerstmarkt ligt zo rond de €30 tot €40, dus voor veel mensen is dit een voordelig dagje uit (afgezien van alle kerstinkopen die je doet uiteraard). Veel reizen gaan naar plaatsen als Oldenburg, Münster of Bremer maar ook Belgische steden als Antwerpen en Brussel zijn erg in trek wanneer het om een kerstmarkt gaat. Des te verder de afstand die afgelegd moet worden, des te hoger de prijs per persoon voor de reis, dat spreekt voor zich. Toch variëren de prijzen niet zoveel, aangezien de afstand wel redelijk moet blijven. Het moet mogelijk zijn om binnen één dag heen en terug te kunnen en dan moet er daarnaast ook nog tijd overblijven voor het ‘kerstshoppen’.

Deze kerstreizen zijn meestal zo van opzet dat in het eerste anderhalf uur de bus verschillende plaatsen in Nederland aandoet en dan vervolgens de grens over gaat richting de plaats van bestemming. Een kop koffie of thee met een kerstkransje is vaak inbegrepen en na een paar uren komt men aan op de plaats van bestemming. Daar hebben de reiziger dan een uur of vier om rond te kijken en vervolgens gaat de reis weer terug richting Nederland.