Een rondreis door Cuba

Veel mensen zullen Cuba misschien niet zo snel associëren met vakantie, maar dat is geheel ten onrechte. Natuurlijk viert het communisme nog hoogtij in het land, maar de toeristische sector op Cuba draait overuren en het land is een zeer populaire vakantiebestemming. Dit uiteraard om meerdere redenen.

Allereerst mag je de hoofdstad Havana natuurlijk niet overslaan. Hoeveel hier veel toeristische trekpleisters zijn, geeft de stad ook een duidelijk inzicht in de cultuur en de lokale bevolking. Vooral wanneer je naar de huizen en de auto’s kijkt zie je nog steeds de koloniale invloeden uit het verleden. Liefhebbers van de Cadillac zullen hun ogen echt uitkijken in deze hoofdstad. Daarnaast staat de stad natuurlijk ook bekend om de grote Cubaanse sigaren, die hier uiteraard volop te verkrijgen zijn.

Aan de noordkust krijg je weer een heel ander beeld van het land. Hier tref je de parelwitte standen en de azuurblauwe zee aan en waan je je in een tropisch paradijs (en dat ben je ook daadwerkelijk). Wanneer je deze gebieden met elkaar gaat vergelijken krijg je hele verschillende indrukken van het land en dat maakt Cuba dan ook een zeer interessante bestemming, voor jong en oud.

Cuba wordt als vakantieland dus steeds populairder. Vooral een rondreis Cuba komt steeds meer in trek. Vooral voor mensen die wat meer op willen doen van de cultuur van het land is een rondreis door het land zeker aan te raden. Veel van het toerisme is toegespitst op de kustgebieden van Cuba en het land staat bekend om zijn vele zonuren, zee, strand en feesten. Uiteraard ook zeker iets om mee te pakken wanneer je in Cuba op vakantie gaat, maar het land is zoveel meer dan dat. Wanneer je bijvoorbeeld landinwaarts trekt maak je kennis met de lokale bevolking, de vele gezellige markten die er zijn en vele cultuurhistorische bezienswaardigheden. Neem bijvoorbeeld een kijkje is Parque Nacional Desembarco del Granma, het nationale park van Cuba met een grote verscheidenheid aan bomen, planten en dieren. Ook is voor de liefhebber landinwaarts de echte goede (en zelfgestookte) rum te verkrijgen.

Voor rondreizen Cuba is het wel aan te raden dat je jouw reis boekt bij een touroperator. Je mag in Cuba namelijk niet zomaar overal komen en je hebt een visum nodig om het land in te mogen. Een reisorganisatie heeft hier ervaring mee en kan verschillende zaken voor je regelen. Ook op het gebied van transport is het verstandig om dit via jouw reisorganisatie te regelen. Zij kennen de juiste wegen is Cuba en op die manier zorg je ervoor dat je niet voor verrassingen komt te staan.