Rondreis Dominicaanse Republiek

Een prachtige wit strand bij een heldere zee waar je vanuit je luxe all-inclusive resort naar toe wandelt, wat wil je nog meer? Een rondreis Dominicaanse Republiek heeft voor jou dit te bieden, maar er valt nog meer te vinden, wellicht is dit de ideale rondreis vakantie voor jou!

Schoon relaxen

Natuurlijk krijg je bij een vakantie Dominicaanse Republiek altijd het eerste beeld voor je van de witte stranden. Hier kan je ook echt heerlijk op vertoeven als toerist. Het is gelukkig nog een van de weinige plekken waar je niet verloren raakt in rommel, viezigheid of drukte. Wanneer je liever wat meer betaald voor een vakantie met meer mooie natuur, dan is dit een locatie die je echt in je hoofd moet houden. Het bekendste strand is Punta Cana.

Santo Domingo

Wanneer je niet alleen aan het strand en je resort wilt rusten, maar ook steden wilt bekijken en de cultuur wilt proeven, dan is Santo Domingo een eerste goede stap waar je naar toe kunt gaan. Dit is de hoofdstad van de Dominicaanse Republiek waar je allerlei mooie bezienswaardigheden zult vinden.

De bezienswaardigheden in de Dominicaanse republiek

Ruïnes

Als je van oudheid en ruïnes houdt, dan kan je het beste eens een bezoekje plegen aan het nationale park La Isabela. Hier vind je namelijk restanten van de eerste Europese stad in Amerika. In een museum vind je allerlei vondsten die door archeologen zijn gevonden, het is zeker de moeite waard.

Damajagua

Als je meer van de natuur wilt zien, dan is deze plek zeer geschikt. Hier vind je allerlei prachtige watervallen met de bijbehorende kloven en waterbekken. Het moment om prachtige foto’s te maken en te genieten van het uitzicht.

Parken

Als je graag (exotische) dieren wilt bewonderen, bezoek dan vooral een van de vele nationale parken.Jaragua is een van de bekendste, je vindt hier diverse prachtige vogelsoorten. Daarnaast kan je ook een kijkje nemen bij Los Haitises, waarbij je ook de mogelijkheid hebt om de grotten te bezichtigen die je hier aansluitend aan de kustlijn vindt.

Cibaodal

Wanneer je interesse hebt in o.a. koffie- en graanproducten die verbouwd worden op het land, dan is dit een mooie plek om te zien hoe dit exact wordt gedaan. Je komt langs diverse dorpjes en plantages. Je zult hier de sigarenproducten terugvinden die wereldwijd hun naamsbekendheid hebben gekregen.

Cueva de las Maravillas

Als je niet genoeg van grotten kunt krijgen, dan is dit ook een mooie kandidaat om te bewonderen. Dit zijn druipsteengrotten die je kunt vinden vlakbij La Romana en geven een indrukwekkend schouwspel.

Puerto Plata

Dit is een mooi stukje centrum wat opvalt door de kleurrijke huizen die in de loop der tijden vaker zijn gerenoveerd. Je wandelt over een mooie lange boulevard, daarbij kan je een kijkje nemen in een ambermuseum, je kunt een oud fort(San Felipe) bewonderen en als je niet bang bent van hoogtes kan je met een kabelbaan over dit gebied gaan om van een prachtig uitzicht te genieten.