5 dagtrips vanuit Londen

Groot-Brittannië, meer dan Londen alleen

Waarschijnlijk zal Londen je nooit gaan vervelen. Hier is genoeg te zien en te beleven voor een heel mensenleven. Maar misschien is het toch eens leuk de stad voor een dag te verlaten en andere plekken te ontdekken.
Door zijn rijke geschiedenis heeft Engeland zijn bezoekers heel wat te bieden. Hier geven wij je tips over 5 spannende daguitstapjes vanuit Londen.

Universiteitsgevoel in Cambridge

Verlaat de Britse hoofdstad en ontdek een van de beroemdste universiteitssteden van Europa. In Cambrigde, gelegen aan de rivier de Cam, wisselen monumentale oude gebouwen en interessante moderne architectuur elkaar af in een frisgroene omgeving. Bewonder de stad vanuit de toeristische bus met open dak of vanuit een ‘punt’, een lange vlakke boot.
Zo kom je er: Vanuit Centraal Londen reis je per trein in ongeveer 50 minuten naar Cambridge. Een kaartje kost circa £ 15.

Brighton: Londen aan zee

Maak een uitstapje naar een van de bekendste en grootste badplaatsen van Engeland. Bewonder de talloze Victoriaanse gebouwen of maak een wandeling op de beroemde Brighton Pier. Hier kun je naar hartelust shoppen, uitgebreid tafelen en genieten van het bruisende nachtleven.
Zo kom je er: Je reist per trein van Londen naar Brighton in ongeveer 1 uur voor de prijs van circa £ 12.

Neem een bad in Bath

Bath is na Londen een van de meest bezochte steden van Engeland en voornamelijk bekend vanwege zijn warmwaterbronnen en thermale baden waaraan de stad ook zijn naam te danken heeft. Breng een bezoek aan de resten van het Romeinse badhuis of ga zelf genieten van een ontspannende wellnessbehandeling in Thermae Bath Spa.
Zo kom je er: Met de trein reis je in anderhalf uur van Londen naar Bath. Een enkele reis kost ruim £ 9.

Het pretpark Alton Towers

Hier vind je snelle en heftige attracties voor zowel groot als klein, een spannend waterpark voor zwoele zomerdagen, uitgestrekte golfbanen en een fantastische spa. Hier valt dus iets te beleven voor het hele gezin! Het park gaat open op 28 maart en een gezin van vier betaalt £ 81 entreegeld.
Zo kom je er: Alton Towers ligt buiten Stafford, ten noorden van Birmingham, en met de auto rijd je er vanuit Londen in 3 uur naartoe.

Ga de Eiffeltoren bekijken

Londen – Parijs: twee vliegen in een klap! Neem de hogesnelheidstrein door de Kanaaltunnel en bezoek bekende bezienswaardigheden of geniet van het heerlijke caféleven en uitgebreid shoppen.
Zo kom je er: De reis met de Eurostar duurt slechts twee uur en twintig minuten. Let erop dat de prijzen sterk kunnen variëren afhankelijk van de dag en het feit of het kaartje kan worden omgeboekt of niet. Vergelijk verschillende dagen en vertrektijden en beslis of je het kaartje eventueel moet kunnen omboeken.