Niet te missen winkels en restaurants in de Big Apple

Voor fashonista’s en fijnproevers is New York een waar walhalla. Deze 10 adresjes mag je zeker niet vergeten.
New York is een van de beste shoppingsteden ter wereld. Hier vind je werkelijk alles. Voor designkledij zijn Madison Avenue en Fifth Avenue de places to be. Ook in warenhuizen als Macy’s, Bloomingdale’s en Barneys New York vinden fashonista’s hun gading. Hippe boektiekjes vind je in het trendy SoHo en muziekliefhebbers trekken bij voorkeur naar The East Village en The Lower East Side. Zin gekregen in een dagje winkelen in New York? Hieronder doen wij een greep uit de leukste boetiekjes en tippen over de beste plekjes voor een stevig ontbijt, een lichte lunch en een heerlijk diner.

1. Een echt Amerikaans ontbijt

Ben je in de VS, dan moet je de dag beginnen met een echt Amerikaans ontbijt in een echte Amerikaanse diner. Diners vind je overal in de stad en een ontbijt kost er gemiddeld 10 dollar. Aanraders zijn Viand Coffee Shop in 300 East 86th Street tussen 2nd en 1st Avenue, 3 Star Diner op 1462 1st Avenue tussen 76th en 77th Street en The Comfort Diner in 214 East 45 th Street.

2. Alles op één plek

Op Herald Square ligt Macy’s, het grootste warenhuis ter wereld. Hier vind je alles wat je maar bedenken kunt. Ga er tijdens de week heen, net voor lunchtijd, dan is het er niet zo druk. Vraag ook een kortingkaart bij de infobalie. Alle buitenlandse toeristen krijgen immers 10 procent korting op al hun aankopen bij het tonen van deze kaart. In de gids die je erbij krijgt, vind je een handig overzicht van alle boetieks, cafés en restaurants.
Waar: Herald Square, 151 West 34th Street.

3. Een kleine burger

POP Burger is de naam van het hippe fastfoodrestaurant waar je niet alleen terecht kunt voor een lekkere burger, maar ook voor een spannende cocktail of een heerlijk glaasje wijn.
Waar: 58-60 Ninth Avenue, 14 E 58 th Street en 83 University Place.

4. Accessoires bij de vleet

Henri Bendel is hét paradijs voor wie van accessoires houdt. Hier vind je geen kleding, wel hippe modeaccessoires als handtassen, sjaals, haarbanden, sieraden en cosmetica.
Waar: 712 Fifth Avenue tussen 55th en 56th street.

5. Amerika’s eerste pizzeria

Lombardi’s, gelegen in de hippe wijk Nolita, is naar verluidt de eerste pizzeria van New York. Een perfecte plek voor een heerlijke lunch na een ochtend uitgebreid shoppen in SoHo.
Waar: 32 Spring Street.

6. Een boekhandel met voor elk wat wils

De boekenketen Barnes & Noble heeft in New York meerdere winkels, onder meer bij Union Square. Hier vind je elk boek, elke krant en elke film waar je al jaren naar op zoek bent. In het café van de boekenketen kun je bij een kopje Starbucks-koffie zitten lezen zolang je maar wil.
Waar: 33 East 17th Street.

7. Mexicaanse favoriet

Voor de echt Mexicaanse keuken moet je naar La Esquina. Hier eet je in drie verschillende restaurants. In The Taqueria worden de hele dag door lichte maaltijden geserveerd. Je kunt er ook terecht voor take-away. The Café stilt je Mexicaanse honger met brunches, lunches en diners. The Brasserie is alleen ’s avonds open. Hier kun je naast een heerlijke maaltijd ook genieten van een cocktail of van een van de vele soorten tequila’s.
Waar: 114 Kenmare Street.

8. Vintage

In New York vind je tal van goede vintage winkeltjes. Bekend is de vintage keten INA NYC. Hier vind je een grote keuze van designkledij, handtassen en schoenen.
Waar: 15 Bleecker Street, 101 Thompson Street, 21 Prince Street, 19 Prince Street en 208 East 73rd Street.

9. Hawaii in New York

Een heel ander type van winkel is de Bikini Bar. Geen bar, wel een mooie boetiek waar je surfplanken, bikini’s, vintage meubels en kleding van Hawaii en de westkust koopt. De winkel herbergt ook een klein café.
Waar: 148 Duane Street.

10. Een perfecte afsluiting van de dag

The Standard Grill maakt deel uit van het hotel The Standard en is een uitstekende keuze als je eens lekker uit eten wil. Op het menu staan tal van vis- en vleesgerechten en ook de dessertkaart spreekt tot de verbeelding. Zeker het proeven waard is The Deal-Closer, een overheerlijke chocolademousse voor twee of meer, waar ieder met zijn eigen pannenlikker het laatste uit de kom kan halen.
Waar: 848 Washington Street.