Stedentrip Lissabon

Veel mensen denken bij een stedentrip direct aan Parijs, Rome of Londen, maar er zijn natuurlijk veel meer steden die een tripje meer dan waard zijn. Vooral als je eens een keer niet het geijkte pad wilt kiezen en de cultuur van een land op wilt snuiven weer je normaal gesproken niet zo snel komt. Wat dacht je bijvoorbeeld van een stedentrip Lissabon.

Na twee uurtjes vliegen in de Portugese zon

Vanaf Schiphol ben je al binnen twee uren in de Portugese hoofdstad aanbeland en kun je genieten van zon, zee, strand, cultuur en nog veel meer. Goed, voor de zee en het strand moet je nog even een ritje met de taxi of het openbaar vervoer over hebben, maar de afstand is relatief kort. En ook in het centrum van de stad valt genoeg te beleven.

De stad van de 7 heuvels

Lissabon heeft een speciaal karakter en ademt een bijzondere sfeer uit. Dit komt met name omdat de stad gebouwd is op zeven heuvels. Mede hierdoor heeft de stad wel iets weg van San Francisco en zo wordt de stad dan ook wel eens genoemd: het San Francisco van Portugal. Loop door de stad en strijk naar op één van de vele gezellige terrasjes. Of snuif wat cultuur op en bezoek de Torre van Belém of Castelo de São Jorge. Ook het Mosteiro dos Jerónimos, een klooster waar het graf van o.a. Vasco de Gama te vinden, is zeker een bezoek waard.

Meer dan alleen cultuur

Maar veel mensen zullen niet alleen voor de rijke cultuur naar Lissabon gaan. Uitgaan in Lissabon staat ook met stip bovenaan bij veel mensen die de hoofdstad van Portugal bezoeken. De wijk Alfama staat bekend om zijn fado-muziek. Wil je jezelf dus onder laten dompelen in Portugeese sferen, dan kun je hier een van de vele karakteristieke cafés bezoeken. Houd je meer van hippe uitgaansgelegenheden, dan is Nairro ALto ‘the place to be’. In de vele kleine straten tref je hier vele cafés en discotheken aan en is het op straat een gezellige drukte tot in de late uurtjes. Ook op culinair gebied zit je in Lissabon ook goed. Verdeeld over de stad zijn er vele restaurants en kleinere eethuizen waar je traditionele Portugese gerechten kunt bestellen, maar ook gewoon kunt kiezen van de kaart met internationale gerechten.

Hotels en appartementen in Lissabon

Ben je moet van een dag cultuur opsnuiven en het uitgaan in Lissabon? Dan wil je natuurlijk graag naar je bed toe, om goed uitgerust te zijn voor de volgende dag. Uiteraard zijn er voldoende hotels en appartementen in Lissabon. Vaak kan het lonen om net iets buiten de stad om zoek te gaan naar een hotel of ander verblijf, aangezien de prijzen daar vaak net iets lager liggen.