4 sterren voor de prijs van 2

Goedkope vluchten zijn voor elke reiziger dagelijkse kost geworden. Maar wanneer het om verblijfsmogelijkheden gaat, lijkt het niet altijd even makkelijk om de prijzen laag te houden. Orbiville wil hiermee goedkope verblijfsmogelijkheden promoten.
De goedkoop-trend gaat door de reisbranche en wat de hotelbranche betreft, ziet het er naar uit alsof de lage prijzen ook definitief zullen aanhouden. Dankzij de grote zoekmotoren voor hotels kunnen onafhankelijke hotels zich nu ook op een heel nieuwe manier internationaal promoten. Bovendien kunnen ze hun prijzen dagelijks aanpassen aan vraag en aanbod. Dat speelt uiteraard in het voordeel van de prijsbewuste reiziger.

Luxueuze verblijfplaats voor een bescheiden bedrag

Zoeken wij op Orbiville naar een hotel in Parijs tijdens het eerste weekend in januari, dan vinden wij een 4-sterren hotel voor de prijs van 32 euro per persoon per nacht in een tweepersoonskamer in het centrum van Parijs. Ter vergelijking: een tweepersoonskamer in het 4-sterren Hilton Paris Hotel kost tijdens hetzelfde weekend 185 euro of meer.
In het shoppingparadijs Milaan vinden wij een tweepersoonskamer in een 4-sterren hotel voor de prijs van 25 euro per persoon per nacht, in januari. Ter vergelijking: het Hilton Milan Hotel kost 110 euro of meer in dezelfde periode.

Tips: Zo vind je een goedkope en uitstekende verblijfplaats

1. Zoek via de grote zoekmotoren naar verblijfsmogelijkheden
Onafhankelijke hotels, herbergen, apartotels e.d. bieden vaak een goedkope verblijfplaats aan met een hoge standaard en een goede ligging. Denk erom dat heel wat herbergen naast de meerpersoonskamers ook voordelige een- en tweepersoonskamers aanbieden.
2. Zoek naar speciale aanbiedingen en campagnes
Voorbeelden: drie nachten voor de prijs van twee, kinderen onder de 15 jaar gratis. Je kunt ook contact opnemen met het hotel en naar hun ’beste prijs’ vragen. Met wat geluk kun je een lagere prijs bedingen.
3. Verschillende seizoenen, verschillende reizen
Bezoek grote steden in de zomer wanneer iedereen aan zee vertoeft, reis naar populaire weekendbestemmingen tijdens de week en opteer voor zakenmetropolen in het weekend.
4. Goedkope hotelketens langs de weg
Ga je met de auto op vakantie of huur je een auto op reis, dan loont het zich wellicht om enkele van de grote goedkope hotelketens te checken. Ze liggen vaak langs de snelweg buiten de stad en bieden eenvoudige kamers aan tegen voordelige prijzen. Vergeet echter niet dat goedkope hotelketens uiteenlopende standaards kunnen hebben. Ga na wat in de prijs is inbegrepen en wat extra kost. In de VS lonen goedkope hotelketens als Days Inn en Motel 6 écht de moeite. In Europa houd je best namen als Etap en Formule 1 in het achterhoofd.