Bruisend Suriname

Suriname, of eigenlijk Republiek Suriname, is een populaire vakantiebestemming voor veel Nederlanders. Dat is gezien de Nederlandse invloeden natuurlijk logisch, maar daarnaast is Suriname ook gewoon een prachtig land waar veel te zien en te beleven valt. Suriname heeft een rijke cultuur, een bruisend uitgaansleven en een heerlijke keuken. Wanneer je dan ook nog eens een actie ticket Suriname 2019 hebt, dan kun je zeer voordelig dit mooie land bezoeken.

Paramaribo
Wanneer je op vakantie gaat naar Suriname, dan moet je zeker Paramaribo bezoeken. De hoofdstad van het land ligt aan de Suriname-rivier en in deze stad zijn de Nederlandse roots nog goed te herkennen. Dat zie je bijvoorbeeld terug in de straatnamen. Neem een kijkje bij het Presidentiële paleis met zijn prachtige palmentuin of bezoek Fort Zeelandia, in 1600 gesticht door de Nederlanders en tegenwoordig een museum. Ook Paramaribo Zoo en het Koningin Wilhelmina standbeeld zijn zeker een bezoek waard. Paramaribo kent ook een rijk uitgaansleven met verschillende restaurants, bars en discotheken. Enkele goede voorbeelden hiervan zijn Zsa Zsa Zsu, Bleubell en Upstairs. Let wel op dat veel clubs een entree-prijs rekenen.

Zon, zee en strand
Wanneer je een echte strandvakantie wilt, dan is Suriname geen goede keuze. Uiteraard wel voor de zon en ook zee is er voldoende, maar een goed strand zul je er niet zo snel aantreffen. Een groot gedeelte van de kust is begroeid met mangrovebossen, waardoor de zee lastig te bereiken is. Ook snorkelaars en diepzeeduikers moeten helaas teleurgesteld worden, omdat het zeewater rondom Suriname ook nog eens heel troebel is. Is er dan helemaal geen strand in Suriname? Jawel, je kunt naar White Beach gaan, een opgespoten strand aan de Suriname-rivier. Hier is een stukje tropisch paradijs nagebootst, met een wit zandstrand en Caribische hutjes. Na het betalen van de entree krijg je toegang tot dit strand en waan je je in een tropisch paradijs. Wanneer je jouw ticket Suriname boekt en een heerlijke strandvakantie op het oog hebt, houd hier dan even goed rekening mee.

De Vogeltjesmarkt
Wanneer je op vakantie gaat naar Suriname dan moet je zeker een bezoek brengen aan de Vogeltjesmarkt. Deze vindt iedere zondagochtend plaats op het Onafhanjkelijkheidsplein. Het is een tafreel van Surinaamse mannen die hun vogeltjes meenemen en een wedstrijd houden om welk vogeltje het mooiste kan fluiten. Dit wordt beoordeeld door een vakkundige jury, die de winnaar aan het einde van de ochtend bekend maakt.

Colakreek
De Colakreek is een recreatiegebied dat erg populair is en ook zeker het bezoeken waard is wanneer je op vakantie bent in Suriname. Dit water dankt zijn naam aan de bruine kleur van het water. Er zijn hier verschillende eettentjes en er zijn volop wateractiviteiten. Je kunt er zwemmen, er is een glijbaan en er zijn waterfietsen en hangmatten te huur. De Colakreek is ideaal om te bezoeken met kinderen.

Op vakantie in Suriname

Wanneer je op vakantie in Suriname bent zijn er natuurlijk nog volop andere bezienswaardigheden, maar daar kom je vanzelf achter. Alleen al het landschap, de sfeer op het eiland en de vriendelijke bevolking maken het land een belevenis op zich. Echt een aanrader dus!