De mooiste snorkelplekjes ter wereld

De beste plekjes om te snorkelen vind je op zuidelijke breedtegraden. Hier herbergt het kristalheldere water een fascinerende onderwaterwereld, een waar paradijs voor elke snorkelaar.
Op deze snorkelplekjes bewonder je de mooiste koralen en de kleurrijkste vissen.

1. Perhentian Eilanden

Aan de oostkust van het schiereiland Maleisië liggen de Perhentian Eilanden Kecil en Besar. De eilanden liggen in het ‘National Marine Park’ en onder water krioelt het er dan ook van het leven. Wat zeg je van zeeschildpadden, clown-, schorpioen- en papegaaivissen?

2. Tanzania

Het koraalpark van Chumbe eiland, gelegen ten westen van Zanzibar, herbergt een van de mooiste koraalriffen ter wereld. Hier vind je 200 verschillende soorten koraal en ca. 370 verschillende soorten vissen, kreeften, schildpadden en dolfijnen. Ten noorden van Zanzibar ligt het koraaleiland Pemba en het eiland Misali met zijn parelwitte stranden en uitstekende snorkelmogelijkheden.

3. Australië

Ten oosten van de Australische staat Queensland ligt het Groot Barrièrerif. Het is met zijn meer dan 2900 riffen het grootste koraalrif ter wereld. Uiteraard heeft dit natuurwonder een plaatsje gekregen op de prestigieuze UNESCO-werelderfgoedlijst. Aan de andere kant van Australië ligt het Ningaloo Rif, minder groot en bekend, maar zeker niet minder mooi.

4. Thailand

Thailand staat bekend als een van de mooiste snorkelbestemmingen ter wereld, zowel voor beginners als voor gevorderden. De mooiste snorkelplekjes vind je in de Golf van Thailand (Koh Tao, Koh Chang, Koh Samet, Koh Samui) en in de Andaman Zee (Koh Phi Phi, Phuket, Khao Lak).

5. Egypte

De prachtige onderwaterwereld van de Rode Zee kun je o.m. bewonderen in en rond Sharm-el-Sheikh. Het koraalrif van het Ras Mohammed National Park behoort tot de mooiste ter wereld en ook het prachtige Blue Hole in het nabijgelegen hippieplaatsje Dahab is meer dan de moeite waard.

6. Fiji en Frans-Polynesië

In de Stille Oceaan liggen de paradijselijke Yasawa Eilanden, vooral bekend uit de film The Blue Lagoon. Hier waan je je als het ware in een aquarium. Ook op het eiland Rurutu vind je een rijke onderwaterwereld. Tussen juli en oktober kun je hier zelfs bultruggen en dwerfvinvissen zien voorbijtrekken.