Ontdek de verborgen pareltjes van de Costa Dorada

Tussen de drukbezochte badplaatsen aan de Costa Dorada liggen tal van minder bekende pareltjes. Hier tippen wij over vijf niet te missen Spaanse hideaways. Ideaal voor bijvoorbeeld een gezinsvakantie, een seniorenreis of een all-inlcusive reis. Voor meer informatie over all-inclusive reizen kijk op Allinclusive-Spanje.nl.

Cunit

Helemaal in het noorden van de Costa Dorada ligt het pittoreske Cunit. Hierheen reizen de Barcelonezen op zoek naar rust. In de tapasbars, cafés en winkels wordt enkel het plaatselijke dialect gesproken en overal in het dorp heerst een ongedwongen sfeer. Cunit heeft een uitgestrekt zandstrand waar je zonder al te veel problemen een uitgelezen plekje kunt vinden in de Catalaanse zon.

Coma Ruga

Even ten zuiden van Cunit ligt het rustige badplaatsje Coma Ruga. Hier vind je op de mooie brede stranden geen massa’s toeristen. Het heldere zeewater heeft door de hoge concentraties jodium geneeskrachtige eigenschappen en Coma Ruga wordt dan ook beschouwd als een ‘gezonde’ vakantiebestemming. In het centrum vind je een gezellige boulevard met vele terrasjes en enkele restaurantjes. Voor meer leven kun je naar het nabijgelegen Calafell.

Tamarit – Altafulla

Niet ver van de historische stad Tarragona ligt het gezellige Tamarit. De kustlijn van dit kleine badplaatsje wordt gedomineerd door een kasteel uit de 11e eeuw. Aan de ene kant van het Castell de Tamarit ligt het kleine beschutte baaitje Cala Jobera, aan de andere kant het langgerekte Playa Tamarit. Wat verderop ligt het historische dorpje Altafulla. Hier vind je tal van bezienswaardigheden, de nodige winkeltjes, gezellige barretjes en goede restaurants.

L’Ametlla de Mar

In het midden van de Costa Dorada ligt het authentieke vissersdorp L’Ametlla de Mar met zijn gezellige haven, smalle straatjes en uitstekende visrestaurants. Zonaanbidders kunnen er terecht op idyllische strandjes en baaitjes als Cala Mosques, Cala Vidre, Cala Santes Creus en Cala Calafat. Ook natuurliefhebbers komen in L’Ametlla de Mar aan hun trekken. Het Parque Nacional Ebro Delta herbergt immers een van de grootste vogelreservaten ter wereld.

El Perelló

Even ten zuiden van L’Amettla de Mar ligt El Perelló. In dit kleine dorpje kun je over de oude Romeinse Via Augusta wandelen en een bezoek brengen aan de grotschilderingen van Cabra Feixet. El Perelló telt enkele baaitjes en strandjes zoals Playa de Santa Llucia. Wie echt in alle rust van de zon wil genieten, moet naar Playa Cala Moros of Playa Morro de Gos. Deze plaatsen zijn tevens ideaal voor seniorenreizen. Voor meer informatie hierover zie Seniorenreizen Online.