Weg met de winterdepressie

Hier geniet je van zon, zee en strand

Heb je genoeg van de winterse duisternis, de miezerige regen/sneeuw en de ijzige kou, vlieg dan naar de zon! Op deze populaire vakantiebestemmingen kun je alle winterellende even vergeten. Wie droomt er tijdens de winter niet van zonovergoten stranden? Het hoeft echter niet bij een droom te blijven! Wil je de kou in januari en februari ontvluchten, dan zal je voor aangename strandtemperaturen wel iets verder moeten vliegen. Met ons kleine klimaatoverzicht helpen we je een eindje op weg bij het vinden van jouw ideale winterzonvakantie.

Winterzon in Europa: Canarische eilanden

Binnen Europa kun je tijdens de wintermaanden alleen op de Canarische Eilanden genieten van aangename temperaturen. Toch moet je vooral in januari en februari rekening houden met een grotere kans op regen. Let er ook op dat de noordkant van de zeven eilanden vaak natter en kouder is dan de zuidkant.

Gemiddelde temperatuur: ca. 20°C
Vliegtijd: ca. 5 uur

Winterzon in Afrika: Egypte

Reis je tijdens de winter naar Egypte, vermijd dan bestemmingen aan de Middellandse Zee. Hier zijn de temperaturen namelijk iets lager en is de kans op neerslag iets hoger. De Rode Zee is the place to be met aangename watertemperaturen van ca. 21°C. Denk er wel aan dat het tijdens de wintermaanden op sommige dagen wat frisser kan aanvoelen.

Gemiddelde temperatuur: ca. 20-25°C
Vliegtijd: ca. 5 uur

Winterzon in het Midden-Oosten: Dubai

Vanaf midden oktober dalen de temperaturen in Dubai onder de 40°C en wordt het weer aangenaam warm in deze steeds populairder wordende winterzonbestemming. Mis je de sneeuw en wil je toch even de latten onderbinden, loop dan langs bij de Dubai Mall. Hier kun je op de grootste indoor skipiste ter wereld ongetwijfeld even je hart ophalen.

Gemiddelde temperatuur: ca. 25°C
Vliegtijd: ca. 6 uur

Winterzon in Caribisch gebied: Dominicaanse Republiek

De Dominicaanse Republiek is een uitstekende winterzonbestemming met aangename temperaturen en relatief weinig neerslag vanaf november tot en met april. Wil je op de adembenemende stranden ten volle van de zon genieten, kies dan voor meer zonzekere bestemmingen aan de oostkust (Punta Cana, Bavaro) of aan de zuidkust (Santa Domingo, Boca Chica).

Gemiddelde temperatuur: ca. 25-30°C
Vliegtijd: ca. 10 uur

Winterzon in Azië: Thailand

Thailand bezoek je bij voorkeur in de winter. De temperaturen liggen in deze periode van het jaar iets lager (rond de 30°C) en vooral in het noorden en het westen valt er dan nog maar zelden regen. Phuket, Koh Chang en Koh Phi Phi zijn perfecte winterzonbestemmingen. Op de eilanden Koh Samui en Koh Phangan is er in december en januari nog een vrij grote kans op neerslag. Hier kun je pas vanaf februari volop genieten van de parelwitte stranden en de azuurblauwe zee.

Gemiddelde temperatuur: ca. 30°C
Vliegtijd: ca. 11 uur