Lekker op vakantie op de Wadden

Op vakantie in eigen land wordt steeds populairder. Vooral de kuststreek bij Zeeland, Zuid-Holland en Noord-Holland wordt steeds meer aangedaan tijdens vakanties, maar vooral de Waddeneilanden zijn zeer populair. Niet alleen door Nederlanders worden de eilanden Texel, Vlieland, Terschelling, Ameland en Schiermonnikoog uitgekozen voor een vakantie, ook steeds meer buitenlanders weten de weg naar onze eilanden te vinden. Voor Nederlandse begrippen mooi weer, prachtige natuur, heerlijke stranden en rust zijn met name trekkers voor toeristen.

Schiermonnikoog
Voor wie van die rust wil genieten is Schiermonnikoog toch wel een hele prettige bestemming. Een vakantiehuis op Schiermonnikoog is nog enigszins betaalbaar (in vergelijking met bijvoorbeeld Texel, Terschelling en Ameland) en op het eiland zijn nog veel plekjes te vinden waar je volledig tot rust kunt komen. Je kunt een vakantiehuis boeken via een organisatie maar er zijn ook voldoende vakantiehuizen op Schiermonnikoog die je rechtstreeks bij de eigenaar kunt boeken.

Vlieland
Maar ook de andere Waddeneilanden hebben genoeg te bieden. Een ander eiland waar je voor de rust naar toe kan is bijvoorbeeld Vlieland. Dit eiland is bijvoorbeeld zeer geschikt voor fietsers die de mooie natuur willen ontdekken. Dit komt natuurlijk vooral omdat het eiland autoluw is, alleen de bewoners mogen er een auto rijden.

Texel
Houd je juist van lekker winkelen, eten en uitgaan? Dan kun je het beste een vakantie op Texel boeken. Onlangs is dit eiland nog uitgeroepen tot het Ibiza van het noorden. Het eiland biedt een mooie combi van natuurschoon en plaatsen (Den Burg en De Koog) waar wat meer leven in de brouwerij is. Vooral onder jongeren is Texel een populaire bestemming om bijvoorbeeld hun eerste vakantie zonder ouders door te brengen.

Ameland en Terschelling
Ook op de eilanden Ameland en Terschelling zijn redelijk wat winkels en zijn er restaurants en bars. Ameland staat daarnaast natuurlijk bekend om zijn drankje ‘Nobeltje’ en je kunt op het eiland ook een bezoek brengen aan het hotel restaurant Nobel, waar je dit drankje natuurlijk kunt nuttigen. Ook op deze eilanden komt de natuurliefhebber echter voldoende aan zijn trekken. Op de website van Waddenplaats kun je gemakkelijk een vakantiehuis boeken direct bij de eigenaar en lees je meer over de mogelijkheden die de eilanden te bieden hebben.