Vakantieverblijven in zonnig Frankrijk

Frankrijk is natuurlijk het land van de zon, vooral in de zomermaanden. Het is dan ook niet voor niets dat het land bij veel mensen op nummer één staat als vakantiebestemming in de maanden juli en augustus. Er worden veel vakantieverblijven aangeboden en bijna al deze verblijven worden in deze topmaanden ook verhuurd. Vooral via de gangbare wegen, dus via de vele reisaanbieders die ons land kent, zijn veel accommodaties al vroeg in het jaar geheel volgeboekt. Erg vervelend wanneer je nog niet echt weet naar welk land of naar welke plaats je op vakantie wilt. Maar zoeken via de mindere gangbare routes levert nog wel eens verrassende resultaten op.

Een vakantiehuis in Frankrijk

Je kunt natuurlijk voor de geijkte route gaan, zoals 95% van de vakantiegangers doet, en op het internet op zoek gaan naar een reisbureau met een ruim aanbod in vakantieverblijven in Frankrijk. Maar vooral verderop in het jaar zijn veel resorts al volgeboekt en wordt het lastiger om een leuke bestemming te vinden. Wat mensen vaak vergeten is dat er, net als in Nederland, ook veel particulieren zijn die een vakantiehuis te huur aanbieden. Wanneer je denkt dat je deze mensen vindt door in Google ‘vakantiehuis te huur Frankrijk‘ in te vullen komt echter vaak bedrogen uit. Een zoekopdracht als ‘vakantiehuis particulier Frankrijk’ levert al meer soelaas, maar ook dan is het nog lastig zoeken en vooral vinden. Een zoekopdracht in het Frans of het kijken op websites die zich specifiek richten op verhuur door particulieren biedt vaak meer perspectief.

Vakantiehuis in welke streek

Natuurlijk maakt het ook nog uit in welke streek je een vakantiehuis zoekt. De kans op een vakantiehuis in het binnenland zal vaak groter zijn dan een vakantieverblijf aan de kuststreek. Het is zelfs zo dat aan de Middellandse Zee sommige vakantieresorts al meer dan een jaar van te voren volledig volgeboekt zitten. Mensen boeken niet alleen hun vakantie voor dit jaar, maar leggen gelijk al de vakantie voor het volgende jaar vast. Het kan dus lastig zijn om een vakantieverblijf te boeken in dergelijke streken, vooral wanneer je wat later in het jaar boekt of kunt boeken. Het is dus verstandig om vroeg in het jaar te weten wat je wilt en je vakantie dus al tijdig vast te leggen.